MENIU

Dezvăluiri scandaloase din industria modei: "Eram obligate să fim provocatoare, să flirtăm"

Un fost model al unei agenţii din Iaşi avertizează fetele care vor să facă o carieră în domeniu

Un fost model al unei agenţii din Iaşi avertizează fetele care vor să facă o carieră în domeniu să fie foarte atente la cine apelează.

Fostul fotomodel spune că a lucrat la Iaşi sub tutela manechinului Roxana Neştian şi a fost obligată ca, după prezentările de modă, să întreţină atmosfera unor “bărbaţi dubioşi” şi să consume alcool

Un fost model, căruia îi spunem generic Andreea, a dezvăluit sub protecţia anonimatului, pentru ziarul Adevărul o serie de dedesubturi ce ar trebui să le dea de gândit părinţilor care vor să-şi trimită fetele în acest domeniu.

În mărturia sa, Andreea, care a lucrat mai multă vreme la agenţia Maya Fashion din Iaşi, condusă de fotomodelul Roxana Neştian, susţine că, alături de alte fete, a fost obligată, după prezentările de modă, să întreţină atmosfera pentru diverşi bărbaţi.

Mai mult, modelele, chiar şi cele care nu aveau 18 ani, ar fi fost îndemnate să consume alcool şi să le răspundă provocator bărbaţilor din club. Andreea s-a alăturat agenţiei Maya Fashion în urmă cu doi ani, la scurt timp după ce devenise majoră. După ce a plătit un comision de 400 de lei pentru cursuri de mers scenic, tânăra spune că a fost acceptată de Roxana Neştian şi că a participat, alături de aceasta şi de alte modele, la diverse evenimente, în special în cluburi din zona Moldovei. „Când am început să lucrez, primul job l-am avut la Focşani, într-un club, XS se chema, parcă. Am avut lenjerie intimă, pentru că aşa ne-a impus ea. Eram şase-şapte fete, majoritatea minore; eu cu ea şi cu încă o fată eram singurele peste 18 ani. Eram obligate să fim provocatoare, să flirtăm. Ne spunea să ne comportăm provocator. Asta era ideea. Aveam şedinţe de o oră, o oră şi ceva, în care spunea clar că dacă nu te conformezi şi nu faci cum spunea ea, nu mai eşti chemată şi nu mai ai de ce să vii la job", îşi aminteşte fostul model.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro.