MENIU

Dezvaluiri în scandalul Ierusalim. Negocierile secrete de la Moscova şi DC

Dezvaluiri în scandalul Ierusalim. Negocierile secrete de la Moscova şi DC

Administrația Trump ar urma să ceară Israelului să se retragă din patru cartiere cu mare populație arabă din Ierusalim, oferind în schimb un sprijin „total“ statului evreu cu privire la planurile militare și diplomatice, în caz de confruntare cu Iranul, a dezvăluit cotidianul israelian Maariv, citat de Anima News. 

Sursa citată indică un sprijin american pentru recunoașterea Ierusalimului de Vest drept capitală a Israelului, iar Ierusalimul de Est ar putea deveni capitală a statului palestinian.

Dar în poveste sunt mai multe informații care se leagă acum…

De Ziua Victoriei împotriva nazismului, premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge la Kremlin pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, proaspăt reales președinte.

Respectivele cartiere din Ierusalimul de Est pe care americanii le vor cedate de Israel vor deveni capitala unui viitor stat palestinian, i-au explicat responsabili americani ministrului israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, în timpul vizitei sale la Washington, săptămâna trecută, conform surselor citate de siteul israelian.

Transferul controlului asupra cartierelor Jabel Mukaber, Issawiya, Shuafat și Abu Dis, a fost prezentat lui Lieberman ca element al planului de pace pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian, plan asupra căruia administrația americană lucrează de un an, mai spune sursa citată.

Responsabilii americani au indicat, de asemenea, că Israelul ar trebui să accepte planul de pace odată ce va fi prezentat, în pofida potențialelor concesiuni. Miercurea trecută Avigdor Liberman a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite, consacrată “coordonării securitare” în fața “expansiunii Iranului în Orientul Mijlociu”, în special în Siria.

Mai multe detalii despre acest subiect puteţi găsi AICI

Mai multe articole despre:
Israel Putin Ierusalim trump dc