MENIU

Dezvăluiri din casa soților Ceaușescu, făcute de fosta menajeră

Suzana Andreias, menajera soțilorCeaușescu, a dezvăluit intimități și preferințe ale cuplului. Ea a povestit că, angajații aveau atribuții și reguli stricte. 

Pentru menajera Suzana Andreias, liderul României a fost un bărbat modest, calm și politicos, scrie historia.ro.

"Se-ntâmpla, sâmbăta, ca familia să renunțe la serviciile bucătarului. În această situație, menajera le pregătea soților Ceaușescu masa. Femeia tăia un pui și prepara din el două feluri. Nu voiau să arunce nimic: părțile potrivite mergeau la ciorbă, pulpele și pieptul-pe grătar.

Preferințele lui Nicolae Ceaușescu erau împărtășite și de soață.

"La desert voia dulciuri făcute în casă: plăcintă cu brânză sau minciunele, care-i plăceau mult", a relatat fosta menajeră despre Ceaușescu.

"Făceam minciunele cu coca, cu ou, cu un pic de oțet ca să fie fragede. Coca o întindeam ca pe o foaie de tăiței, mult mai subțire decât o foaie de tăiței, o tăiam cu o formă de melc sau trandafir și o puneam în ulei, la prăjit. Ieșea o floare mare cât o farfurie. Eu i-am învățat cu deșertul asta. Se mânca așa cum se mănâncă floricele. Prima data m-a întrebat: «Ce-i asta, dragă?». «E specialitatea casei», i-am zis", a mai spus Suzana Andreias.