MENIU

Viața în București: în frig, în mijlocul iernii, din cauza dezastrului de la RADET

Ţevile RADET crapă una după alta! Mii de bucureşteni au rămas fără căldură şi fără apă caldă în ultimele zile din cauza avariilor din sistemul de termoficare. Iar în cartierul Militari, ieri a cedat o conductă magistrală care a lăsat peste o sută de blocuri fără energie termică. 

Vechi de peste 60 de ani, sistemul de termoficare al Bucureştiului a început de câteva săptămâni să cedeze. Ţevile s-au fisurat, conductele magistrale au crăpat, iar zeci de mii de locuitori s-au trezit că în apartamentele lor e la fel de frig ca afară, iar la robinet curge doar apă rece.

Peste 200 de blocuri au rămas ieri, în Bucureşti, fără căldură şi fără apă caldă, din cauza avariilor apărute la sistemul de termoficare. Cu toate astea, locuitorii Capitalei sunt buni-platnici şi în proporţie de peste 90% îşi achită la zi facturile la întreţinere. De aceea, ANPC a decis să amendeze regia de termoficare a Capitalei.

Şi anul trecut inspectorii ANPC au amendat RADET, tot cu 20.000 de lei, din aceeaşi cauză: apa caldă era rece, iar caloriferele îngheţate. Sorin Oprescu promitea atunci că Regia de Termoficare va fuziona cu ELCEN, producătorul de energie termică, şi vor putea fi făcute investiţii în infrastructură. Dar totul a rămas la nivel de promisiuni, în subteran au rămas aceleaşi conducte vechi de peste 60 de ani, iar acum, acestea cedează una după alta şi lasă cartiere întregi fără energie termică.

Mai multe articole despre:
Bucureşti RADET frig calorifere