MENIU

Dezastru pe litoral - Garda de Mediu a dat amenzi uriașe în ultimele zile - Ce au găsit inspectorii

Garda de Mediu

Noi verificări pe litoralul românesc și noi amenzi aplicate celor care încalcă legea. Garda de Mediu a aplicat sancțiuni uriașe.

Comisarii Gărzii de Mediu au intensificat sancțiunile pe litoral, fiind aplicate noi amenzi. În cea de-a treia zi de controale pe litoralul Mării Negre, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au adăugat o nouă tematică de control în activitățile din sezonul estival. De această dată, atenția a fost îndreptată către șantierele aflate în derulare, acolo unde s-a monitorizat gestionarea deșeurilor rezultate din construcții, poluarea atmosferică și conformitatea cu actele de reglementare privind protecția mediului.

Garda de Mediu a transmis că au continuat, de asemenea, verificările plajelor și beach-barurilor de pe litoral pentru a asigura respectarea normelor de mediu și protecția ecosistemului marin.

În urma acestor acțiuni, comisarii GNM au întocmit 27 de note de control și au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 967.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate în special pentru nereguli privind gestionarea deșeurilor de construcții, precum și pentru încălcarea altor regulamente legate de protecția mediului în zonele în care se desfășurau investiții pe litoral.

Aceste acțiuni de control și sancționare vin în contextul unui efort susținut pentru protejarea mediului și menținerea unui echilibru ecologic în zonele turistice aglomerate, precum litoralul Mării Negre. Garda de Mediu își continuă activitatea de monitorizare și verificare pentru a asigura respectarea legilor de mediu și pentru a preveni eventualele încălcări care ar putea afecta mediul înconjurător.

Mai multe articole despre:
Garda de Mediu dezastru pe litoral