MENIU

Dezastru pe autostrada A1: panouri smulse de vântul puternic şi împrăştiate pe şosea

Lucrători ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, împărţiţi în cinci echipe, adună, miercuri seară, panourile smulse de vânt în timpul furtunii puternice din judeţul Timiş şi împrăştiate pe şosea, pe autostrada A1 Lugoj - Deva, urmând ca în cursul zilei de joi să fie remontate.

Potrivit unui comunicat de presă de miercuri seară al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, mai multe balize antiorbire au fost împrăştiate de vânt, în urma unei furtuni, pe Autostrada A1, între Lugoj şi localitatea timişeană Traian Vuia.

"În urma fenomenelor meteorologice deosebite din cursul zilei de 17 august, pe Autostrada A1 Lugoj - Traian Vuia, din cauza intensităţii foarte mari a vântului, au fost smulse mai multe balize antiorbire, acestea fiind împrăştiate pe suprafaţa părţii carosabile, pe sensul de mers Traian Vuia - Lugoj – Timişoara. În acest moment, pe teren sunt cinci echipe de lucrători care strâng aceste elemente de antiorbire, acestea urmând să fie remontate în cursul dimineţii de maine (joi - n.r.). Montarea va fi asigurată de către antreprenor, lucrarea fiind în garanţie. Având în vedere că nu este prima dată când sistemele antiorbire nu îşi dovedesc fiabilitatea, CNADNR S.A., împreună cu consultantul lucrării şi cu antreprenorul general vor analiza posibilitatea de a înlocui sistemele de prindere ale balizelor", se arată în comunicatul citat de News.ro.

O furtună puternică a făcut mai multe pagube în zona Lugoj - Făget - Traian Vuia, în partea de est a judeţului Timiş. În urma furtunii mai multe acoperişuri au fost distruse, cinci stâlpi de electricitate au fost smulşi, precum şi o turlă a unei biserici.