MENIU

Dezastru la Aeroportul Brașov. Fără apă, curent electric și internet, după investiții de aproape 150 de milioane de euro

Dezvăluiri-bombă în stenogramele ședințelor Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. În ciuda unor investiții de aproape 150 de milioane de euro, aeroportul are probleme grave de funcționare. De altfel, din cauza acestora, unele companii si-au retras zborurile.

BizzBrașov a prezentat o serie de stenograme, pe care le-a obținut în baza legii 544 privind accesul la documente de interes public, de la ultimele ședințe ale Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (CA).

 

Este vorba de ședința de două ședinte din această toamnă, în care președintele CA a propus demiterea directorului aeroportului, iar apoi acesta a fost „oarecum” demis, potrivit sursei citate.

Din stenograme se înțelege mult mai bine care este situația actuală a acestei investiții de 140 de milioane de euro, bani cheltuiți din bugetul județului prin finanțări guvernamentale sau împrumuturi.

„Nu avem internet. Check-in-urile nu sunt funcționale”

La un moment dat, directorul Alexandru Anghel explică membrilor Consiliului de Administrație faptul că intenția de a fi demis este, în opinia lui, un abuz. În plus, le explică membrilor CA că, practic, aeroportul are mari probleme de funcționalitate.

De ce aeroportul încă nu este abilitat să funcționeze în condiții de climă aspră(Cat II)

Directorului Anghel i s-a reproșat și faptul că Aeroportul Intenațional Brașov Ghimbav n-a fost ridicat încă la Categoria a 2-a, deci nu poate asigura aterizarea/decolarea în condiții de ceață, frecvente la Brașov. În alt pasaj, Anghel confirmă că instalația electrică este praf. Nici măcar automatele de sandwich-uri nu pot să funcționeze în aeroport, din cauza acestei probleme:

Din cauza situației incerte de la AIBG, compania care inițial a promis că va avea zboruri din Brașov de la începutul lunii decembrie n-a mai respectat termenul. O altă companie și-a mutat operațiunile în Bacău.