MENIU

Dezastru în trenurile CFR, din cauza caniculei. Garniturile ajung cu zeci de minute întârziere, în vagoane este ca în cuptor

Sute de călători au fost obligați să călătorească în condiții greu suportabile

Reducerea vitezei de circulație a trenurilor, din cauza caniculei, s-a dovedit un test de rezistență fizică și psihică pentru mii de pasageri CFR. Pe lângă faptul că durată călătoriei s-a lungit cu zeci și chiar sute de minute, faptul că multe vagoane n-au aer condiționat a făcut ca în interior căldura să fie mai greu de suportat decât afară.

La sosirea în Gara de Nord din capitală se înregistrează întârzieri semnificative: circa două ore şi jumătate la un tren Regio plecat de la Piteşti, iar drumul de la Arad s-a parcurs cu aproape o oră şi jumătate mai mult decât în programul normal de mers, potrivit Radiojurnal.

Chiar și marți seară, trenul IR 1836 de la Cluj Napoca avea 89 de minute întârziere, iar IR 1662 de la Iași are 103 min întârziere.

 

VEZI AICI sosirile și plecările din Gara de Nord.

Marți după-amiază s-au înregistrat 40 de grade Celsius în această după-amiază la Zimnicea, în judeţul Teleorman, iar în mai multe localităţi din sudul României, valorile s-au apropiat mult de acest prag.

 

Traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj se desfăşoară în condiţii speciale, cu limitarea vitezei de circulaţie a trenurilor, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul şinei, măsura fiind necesară pentru siguranţa circulaţiei.

 

Potrivit numeroaselor relatări de pe rețelele de socializare, ale unor oameni obligați să suporte condiție din vagoane, se pare că CFR n-a luat măsuri și pentru confortul pasagerilor, având în vedere atât avertizările de caniculă, cât și prelungirea duratei călătoriilor.

 

Mai mulți copii au leșinat în tren din cauza căldurii excesive - Medicii le-au acordat îngrijiri în stație

 

 

Valul de căldură va continua și în zilele următoare, iar în București se prognozează temperaturi de 35-36 de grade Celsius și disconfort termic accentuat până la sfârșitul lunii. 

 

Sute de oameni ”chinuiți” de caniculă într-un tren care s-a stricat – Garnitura se îndrepta spre Sibiu – ”Nu ne-a dat nimeni nici o sticlă de apă”

TE MAI POATE INTERESA:

CARACATIȚA de pe Otopeni, TRAFIC de influență la nivel înalt - Încep licitațiile-bombă de la duty-free - Stenograme incendiare ce duc la Grindeanu