MENIU

Dezastru în țară - Incendii în mai multe localități - Mai multe animale au ars în grajduri de vii, peste 100 de hectare de culturi agricole s-au făcut scrum

Incendiu

Mai multe incendii au avut loc ieri în țară și s-au înregistrat pagube uriașe.

Incendiile de vegetație bagă spaima în oamenii de la sate. În Mahmudia, județul Tulcea, mai multe gospodării au ars după ce flăcările de pe câmp au ajuns în comună. Pompierii au intervenit de urgență și au stins incendiul după 5 ore. La fel au intervenit salvatorii și în județul Olt, acolo unde au ars peste 100 de hectare de culturi agricole și viță-de-vie. Focul s-a extins până la o gospodărie, iar zeci de animale au murit arse de vii. Iar în Arad, toți pompierii din județ au fost mobilizați de urgență pentru zeci de apeluri la 112. 

Din cauza unui incendiu de vegetație, localnicii din Mahmudia, județul Tulcea, se tem pentru viețile lor după ce flăcările au ajuns la 5 gospodării.

Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 3 hectare în comuna Mahmudia. O casă a fost distrusă complet de flăcări, iar alte 4 gospodării au fost și ele afectate. În această zonă obișnuiesc să se cazeze cei mai mulți turiști care vin în vacanță în Delta Dunării.

În județul Olt, un incendiu de vegetație întins pe aproximativ 100 de hectare a dat alarma pentru 70 de pompieri. Incendiul a făcut scrum mai multe culturi agricole, viță-de-vie și miriști întregi din apropierea orașului Piatra-Olt.

Mai multe animale au ars de vii într-o anexă gospodărească. Și o locuință a fost, de asemenea, cuprinsă de flăcări. Pompierii au stins incendiul abia după 4 ore și spun că operațiunea de stingere a incendiului a fost îngreunată de vântul puternic și de lipsa umidității din sol și din aer.

La Arad, toți pompierii din județ au fost mobilizați să intervină în forță după ce mai bine de 13 incendii au izbucnit în mai multe localități.

Un grajd dezafectat a fost mistuit de flăcările uriașe. Incendiul a fost stins după mai bine de 5 ore. Pompierii spun că focul a ajuns la grad după ce miriștea din zonă a luat foc și s-a extins la anexele din zonă. 

Mai multe articole despre:
incendiu