MENIU

Capitala, sub nămeți! Declarație halucinantă a primarului: Utilajele merg cu lamele ridicate

Cu toate că meteorologii au avertizat încă de săptămâna trecută că va ninge în Bucureşti, autorităţile locale au fost pregătite doar pe hârtie. Pe majoritatea drumurilor s-a circulat cu mare dificultate, iar drumarii nu au intervenit decât pe marile artere ale Capitalei.

Printr-un comunicat de presă, primarul interimar al Capitalei a anunţat că a convocat un comandament de iarnă, pentru a se asigura că deszăpezirea în Bucureşti se face conform planului. Nu ştim care au fost concluziile întâlnirii şi nici care era planul. Cert este însă că în Capitală situaţia nu a stat conform promisiunilor! 

UPDATE ora 11. 25. Multe dintre garniturile CFR care circulă în această perioadă înregistrează întârzieri din cauza liniilor acoperite de zăpadă şi restricţiilor de viteză. Recordul l-a stabilit ieri trenul de Oradea care a ajuns la Bucureşti după 15 ore.

 

UPDATE ora 10.10. Întârzieri ale curselor aeriene, din pricina vremii. Ce trebuie să facă toţi călătorii - citeşte aici

UPDATE ORA 9. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în Capitală din pricina zăpezii şi a faptului că drumurile nu au fost deszăpezite. Probleme şi cu transportul public în comun, pentru că RATB circulă cu dificultate, iar călătorii de la metrou aşteaptă, marţi dimineaţă, să treacă mai multe trenuri pentru a se putea urca.

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei:

"De ce sunt cazuri când văd că se acţionează cu jumătate din numărul utilajelor pe care le-aţi prezentat atunci când aţi trecut în revistă şi spuneaţi că sunteţi pregătiţi. Care este explicaţia? Chiar nu înţeleg. Mai ales, sunt sectoare în care sincer să fiu n-aş plăti prestaţia pe care o faceţi dumneavoastră la momentul asta.

Spuneţi-le să meargă cu lama jos, am văzut multe cazuri când mergeau cu lamele ridicate fără motiv, am oprit în faţa unui deservent şi mi-a spus că trebuie să meargă aşa, nu ştiu de ce, care e motivul..."

 

UPDATE 7:10: 'După ora 3 jumătate a început să ningă mai intens. Nu înțelegem de ce sunt deservenți cu lamele ridicate, când ei ar trebui să curețe strada. ', a declarat primarul interimar al Capitale în cadrul comandamentului de iarnă de la primărie.

UPDATE 0RA 7: Deși comandamentul de iarnă trebuia să aibă loc la ora 7, la Primăria Capitalei se aflau doar jurnaliștii. Mai mult, situația drumurilor din Capitală s-a înrăutățit semnificativ.

Între timp, situația străzilor din Capitală continuă să fie una foarte dificilă, în ciuda faptului că în cadrul comandamentului de iarnă de la primăria Capitalei s-a susținut că pe tot parcursul nopții utilajele au curățat carosabilul și chiar și trotuarele.

Mulţi bucureşteni au decis să-şi lase maşinile în parcare şi au plecat la serviciu cu metroul. Din cauza aglomeraţiei însă, a trebuit să aştepte zeci de minute pentru a reuşi să urce în vagoane. Cu toate că a fost o zi normală de muncă, metrourile au circulat chiar şi la un interval de 15 de minute, spun călătorii. De trei ori mai mult decât ar fi normal. 

Situație foarte dificilă și pe drumurile din țară

Comandament de iarnă, ieri, la Ministerul Transporturilor, vizită a ministrului şi a şefului de la Drumuri şi Autostrăzi la bazele de deszăpezire. Rezultatul? Zăpadă pe carosabil. Şoferii au fost nevoiţi să circule printre nămeţi, pentru că utilajele nu au făcut faţă. 

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a convocat un comandament de iarnă, la care au participat directorii companiilor de drumuri, căi ferate, dar şi cei ai aeroporturilor şi porturilor. Asta după ce a vizitat mai multe baze de deszăpezire.

Ministrul le-a cerut să îi raporteze de două ori pe zi situaţia din ţară şi să se asigure că sunt pregătiţi să facă faţă condiţiilor meteo.

Şi şeful Companiei de Drumuri şi Autostrăzi a făcut o vizită în bazele de deszăpezire Ciorogârla, Căteasca şi Ioneşti care deservesc Autostrada A1, Bucureşti - Piteşti. Şi a promis, apăsat, că vor curge amenzile.

Şi totuşi, telespectatorii Realitatea TV se plâng că pe autostrada A1, la ieşirea din ţară, au fost nevoiţi să circule cu zăpada pe carosabil. Asta pentru că maşinile de deszăpezire nu au făcut faţă. Mai mult, vântul a viscolit zăpada pe şosea. Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, le puteţi trimite pe adresa martor ocular@realitatea.net sau pe portalul realitatea.net, la secţiunea martor ocular.