MENIU

Dezastru ecologic. 11 plaje, închise

Cel puţin 11 plaje au fost închise în Hong Kong în urma deversărilor de ulei de palmier provocată de coliziunea a două nave de transport.


Responsabilii mediului au informat că două nave de transport au intrat în coliziune la 3 august, în delta râului Perla (Pearl River), una dintre ele transportând 9.000 tone de ulei de palmier. 

Deşi autorităţile au declarat că rezultate preliminare de laborator relevă că în zona afectată nu a mai rămas nicio urmă de ulei, ecologiştii se tem că lipsa de informaţie detaliată privind coliziunea şi dificultatea curăţării apelor vor amplifica impactul asupra mediului înconjurător. 

Autorităţile din Hong Kong au informat că au recuperat peste 50 de tone de ulei, în timp ce provincia vecină Canton a raportat strângerea a altor 38 de tone până luni. 

Totuşi potrivit ministrului adjunct al mediului, Tse Chin-wan, aproape 200 de tone de ulei continuă să ameninţe plajele. 

"Nu ştim cauzele care au provocat coliziunea. Ar putea fi o neglijenţă din partea operatorilor (navei). Nu ştim. Sunt ei responsabili de curăţarea apelor? Nici măcar nu ştim deocamdată numele navei care a provocat incidentul", a mărturisit Ching.

Mai multe articole despre:
Hong Kong plaje