MENIU

DEZASTRU. Ce au descoperit inspectorii ANPC în magazine şi pieţe

DEZASTRU. Ce au descoperit inspectorii ANPC în magazine şi pieţe
<p>Dezastru &icirc;n magazine</p>

Alimente stricate, ascunse printre cele proaspete! Fiţi atenţi când cumpăraţi carne, lactate, fructe şi legume pe căldură, pentru că vă pot îmbolnăvi. Dacă sunt păstrate în arşiţă şi nu în lăzi frigorifice, cum ar trebui, se strică foarte repede. Inspectorii au verificat azi mai multe magazine şi rafturi din pieţe, unde au găsit carne stricată, telemea fără termen de valabilitate sau băuturi şi dulciuri fără atestate de calitate. 

Inspectorii au găsit în galantarele cu mezeluri mai multe kilograme de preparate din carne stricate din cauza căldurii. Frigiderele sunt murdare, iar muştele roiesc în voie deasupra rafturilor.

În piaţă, comercianţii vând pe tarabe nuci, struguri, prune şi piersici. Sub mese, sticle cu vin, neigienizate, chiar dacă acolo nu au voie să comercializeze băuturi alcoolice.

În mai puţin de două ore, inspectorii au găsit zeci de producători fără documente. Au mai descoperit carne cu aspect lipicios şi culoare modificată, brânzeturi fără etichete şi legume şi fructe care zăceau în soare, în temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Medicii avertizează că în această perioadă riscurile sunt foarte mari pentru consumatori, care se pot îmbolnăvi grav din cauza alimentelor alterate. 

Mai multe articole despre:
pericol alimente OPC inspectori magazin