MENIU

DEVESELU, construit de o FIRMĂ din Turcia

<p>Statele Unite au alocat, &icirc;n bugetul pe 2014, 80 de milioane de dolari pentru construcţiile militare de la baza Deveselu</p>

O parte din infrastructura de la Deveselu va fi construită de o companie din Turcia. Anunţul a fost făcut astăzi de Armata Statelor Unite, care a precizat, într-un comunicat, că, pentru faza a doua a lucrărilor, contractul a fost atribuit firmei Zafer Taahhut.

Contractul este în valoare de 25,8 milioane de euro. Potrivit comunicatului remis de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, compania din Turcia va construi la Deveselu mai multe clădiri: una de două nivele pentru dormitoare şi cantină, una pentru activităţile publice, un depozit, un cabinet medical şi o altă clădire, unde vor fi verificate toate persoanele ce vor avea acces în bază.

Turcii se vor ocupa şi de parcări, de gard, canalizare şi instalaţia electrică. Armata americană invită firmele interesate de subcontractarea de lucrări să ia legătura direct cu coordonatorul de proiect al companiei din Turcia. Firma a avut lucrări similare în Agfanistan şi Irak.