MENIU

Deținuții de la Poarta Albă, la mâna șefilor închisorii. Ar fi folosiţi pentru răzbunări interne

Deţinuţii, la mâna gardienilor. Se întâmplă la Penitenciarul Poarta Albă. Rudele condamnaţilor vorbesc despre răzbunări în care sunt folosiţi condamnaţii. Aceştia ar fi ameninţaţi că, dacă nu declară ce vor şefii închisorii, nu vor beneficia de eliberare condiţionată. La rândul lor, dacă nu execută ordinele, agenţii din Penitenciar ar fi băgaţi în comisii de disciplină. Pe de altă parte, însă, traiul după gratii a rămas la fel, iar rudele celor încarceraţi la Poarta Albă spun că deţinuţii bolnavi nu primesc tratamentul necesar.

Soţia unui deţinut încarcerat la Poarta Albă a povestit, pentru Realitatea TV, ce se întâmplă după gratii. ”Sunt deţinuţi care sunt folosiţi ca să declare împotriva gardienilor, împotriva unor deţinuţi. Această conducere profită de slăbiciunea acestor deţinuţi, promițându-le că îi va ajuta la eliberarea condiţionată. Sau altfel, ameninţându-i. Dacă gardienii nu fac ceea ce spun şefii, clar sunt şi ei băgaţi tot într-o comisie de disciplină”, a povestit aceasta.

Afirmațiile femeii sunt confirmate de un fost angajat al Penitenciarului Poarta Albă. ”Am fost suspus unor presiuni de către domnul comisar șef, Mate Mihai, care de fiecare dată când mă vedea îmi aducea tot felul de reproșuri și jigrini (...) A ajuns să se folosească de persoane private de libertate pentru a face dosare penale ofițerilor sau subofițerilor de la penitenciarul Poarta Albă”, a mărturisit el.

Şi asta nu e tot. Deşi acum câteva luni un condamnat a fost la un pas de moarte pentru că nu a primit tratament medical, Penitenciarul Poarta Albă nu se ocupă nici acum aşa cum ar trebui de deţinuţii bolnavi.

Mărturia a fost făcută de soţia unui alt condamnat. Femeia ne-a relatat un incident petrecut în urmă cu câteva zile. ”În jurul orei 1:15 dimineata, soţul meu a fost dus la spitalul penitenciar de la Poarta Albă cu frisoane, febră, stare generală foarte rea şi doamna doctor Petrovan Corina a ţipat şi a fost foarte supărată că a fost deranjată doar pentru atât. (…) I s-a administrat doar un Piafen!”, a povestit femeia.

Contactaţi de Realitatea TV, reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă nu au oferit până la această oră explicaţii.

Dacă aveţi rude sau apropiaţi după gratii, ne puteţi relata situaţia lor pe adresa projustitie@realitatea.net.

 
Mai multe articole despre:
penitenciar deţinuţi Poarta Albă