MENIU

Detaliul șocant din denunțul fostului ministru Gabriel Sandu. Ce au făcut ambasadorii SUA

Mark Gittenstein

Fostul ministru PDL al Comunicațiilor Gabriel Sandu aruncă în aer scena politică, cu un denunț spectaculos în dosarul licențelor Microsoft. Un detaliu din denunț este cu adevărat șocant: foștii ambasadori ai SUA Nicolas Taubman și Mark Gittenstein au făcut amenințări directe și santaj pe față asupra ministrului în afacerea necurată cu licențele Microsoft.

Gabriel Sandu, trimis miercuri în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, acuză reprezentanți de frunte ai corpului diplomatic - foști ambasadori ai SUA, Austria și Germania - de presiuni și amenințări în dosarul Microsoft.

"Subliniez că ambasadorii Nicolas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, m-au amenințat că voi suporta consecințe serioase dacă nu voi plăti hotărârile de guvern", este scris negru pe alb în denunțul lui Gabriel Sandu.

Fostul ministru îl acuză pe fostul președinte Traian Băsescu de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la trafic de influență și spălare de bani, iar pe fostul premier Emil Boc și pe Elena Udrea îi denunță pentru trafic de influență și instigare la trafic de influență.

Pe lista celor vizați de Sandu se mai află ambasadorii SUA - Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein și ambasadorul Austriei - Martin Eichtinger, compania Microsoft și mai mulți oamenii de afaceri - Dorin Cocoș, Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Călin Tatomir, Sorin Eftene, Florin Pletea, Dragoș Nicolaescu.

George Sandu povestește că, în anul 2009, a rezistat insistențelor lui Cătălin Tatomir Cătălin, Sorin Eftene, Florin Pletea, care erau făcute direct sau prin intermediul ambasadei SUA și al ambasadorilor Nicholas Taubman și Mark Gittenstein – mai mult sub forma unor amenințări directe asupra mea și asupra Guvernului României. Toate acestea "pentru a mă convinge să includ în Hotărârea de Guvern soluția de rezolvare a licențelor Microsoft, în baza solicitărilor făcute de Mihnea Costoiu".

Când a venit momentul plăților care trebuiau făcute de ministerul pe care îl conducea, Gabriel Sandu precizează că au făcut presiuni asupra sa Nicolas Taubman și Mark Gittenstein, ambasadori ai Statelor Unite în România.

"Subliniez că ambasadorii Nicolas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, m-au amenințat că voi suporta consecințe serioase dacă nu voi plăti hotărârile de guvern", este scris negru pe alb în denunțul lui Gabriel Sandu.

"Menționez că și subsemnatul am fost șantajat să plătesc ilegal cei 57.000.000 $ de către Claudiu Florică şi Dorin Cocoș în mod direct, și indirect de către Traian Băsescu, („Tăticuțul"), Elena Udrea, Emil Boc, Călin Tatomir, Florin Pletea, Sorin Eftene, Gheorghe Gherghina, W. Horak, Dragoș Nicolaescu, Diana Comănici, avocat Doru Boștină, Răzvan Radu, Șerban Tănăsescu, dar mai ales de ambasadorii Nicholas Taubman, Mark Gittenstein, Martin Eichtinger, care m-au forțat să plătesc aceste sume furate de Microsoft cu complicitatea FSC (Fujitsu Siemens Computers GMBH) și gruparea Florică", concluzionează fostul ministru al Telecomunicațiilor.

Mai multe articole despre:
Gabriel Sandu dosarul Microsoft