MENIU

DETALII ȘOCANTE în cazul polițistului prins în flagrant când fura bani şi bunuri dintr-o locuință din Oradea. Cine era complicele - Primele imagini

DETALII ȘOCANTE din dosarul polițistului prins în flagrant când fura bani şi bunuri dintr-o locuință din Oradea/ Captură video

Apar detalii șocante în cazul polițistului prins în flagrant în timp ce fura bani şi bunuri din locuinţa unui om de afaceri orădean, alături de un complice. Cel din urmă este, de fapt, fratele agentului de poliție. Cei doi au comis fapta după ce au forţat-o pe prietena afaceristului să le dea cheia casei. Se pare că nu era prima dată când femeia era ameninţată de poliţist şi de fratelele acestuia, drept pentru care aceasta a decis să îi reclame procurorilor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţistul şi victima sa, consilier de credite în Oradea, se cunoşteau de mai mult timp, iar în noiembrie anul trecut poliţistul i-a propus o afacere: el îi trimitea clienţi pentru credite, iar ea urma să-i taxeze pe acesția cu 10% din valoare, lăsându-i să înţeleagă că pentru aprobări trebuia să intervină pe lângă funcţionarii bancari. 

Lucrurile nu s-au oprit însă doar aici! Din contră, la primul "client" care nu îndeplinea condiţiile pentru a se împrumuta, poliţistul ar fi forţat-o pe femeie să recurgă la falsuri. Mai exact, împreună cu fratele poliţistului a trebuit să măsluiască o adeverinţă de salariat. Pe document, femeia a trecut la rubrica angajator o firmă care în trecut i-a aparţinut poliţistului, iar ca administrator l-a pus pe fratele acestuia, care a şi semnat actul. 

Cu documentul măsluit, "clientul" a accesat un credit în valoare de 79.000 lei, din care i-a dat consilierului de credite suma de 10.000 lei, bani pe care aceasta i-a împărțit cu polițistul. 

"Rețeta" a mai fost aplicată în două rânduri, respectiv pentru doi prieteni de-ai polțistului, vorbind aici despre un comision de 14.000 lei, sumă pe care a împărţit-o, frăţeşte, cu martora. 

Neînţelegerile dintre cei doi au apărut în iulie 2023, când femeia a preluat două împrumuturi pe care polițistul le contractase de la o bancă din Oradea. Bărbatul voia un nou "comision", dar şi să fie sigur că femeia va plăti ratele.

Pe 28 iulie 2023, polițistul a chemat-o la întâlnire în spatele sediului Poliţiei Municipiului Oradea, unde i-a luat cheile maşinii, un Volkswagen, cu care a plecat de la faţa locului, însă nu înainte de a-i spune că, dacă voia să i-o returneze, trebuia să-i plătească 8.500 euro.

Problemele femeii s-au agravat în toamna acestui an. Pe lângă împrumutul preluat de la poliţist, banii pe care acesta o forţa să-i achite ca să-şi recupereze maşina "sechestrată", ea a fost obligată să preia şi ratele creditelor pentru doi dintre amicii bărbatului, în cazul cărora fratele acestuia figura drept codebitor. Totul a culminat cu faptul că, pe 24 octombrie, acesta i-a cerut femeii să-i predea cheia de la garajul casei în care stă prietenul ei, un om de afaceri din Oradea, ca să-l jefuiască. Disperată, femeia l-a denunţat. 

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, cei au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar miercuri seară, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.