MENIU

Detalii în cazul jafului de la bancomatele din Otopeni: Hoții au folosit metoda ”pizza slide”. Există un cerc de suspecți

Detalii în cazul jafului de la bancomatele din Otopeni: Hoții au folosit metoda ”pizza slide

Mai mulți martori sunt audiați în cazul exploziei de marți din Otopeni, când două bancomate au fost aruncate în aer, iar poliția a identificat un cerc de suspecți. Anunțul a fost făcut de ofițerul IGPR Cristian Gheorghe, care a precizat că modul de operare este cunoscut sub denumirea ”pizza slide”. Reprezentantul poliției a transmis că, în România, furtul din bancomate nu poate fi considerat un fenomen. 

”La nivel național, furturile din bancomate prin folosirea de explozibil nu este un fenomen. Avem cinci cauze la nivel național, a șasea este cea de ieri. În cele cinci cauze avem autorii identificați, avem și un flagrant făcut la o speță de acest gen. O mare parte din ei sunt arestați. Nu putem spune că ar putea crea o problemă. Sunt cinci cauze în nouă luni de zile.
Modurile de operare diferă: unele au fost cu exploziv solid, altele cu sisteme explozive cu gaz”, a declarat Cristian Gheorghe, într-o conferință de presă.

Despre autorii jafului, ofițerul IGPR a spus că aveau pelerine verzi și fețele acoperite, posibil cu măști de uz medical. Aceștia au folosit un dispozitiv artizanal. ”Nu este un dispozitiv medical. Este un dispozitiv artizanal, destul de bine confecționat. E un mod de operare destul de folosit în afară, i se spune ”pizza slide”. După părerea mea, dispozitivul a fost făcut bine”, a precizat acesta.

În legătură cu mașina incendiată, încă se fac verificări. Prejudiciul nu a fost stabilit deocamdată, anchetatorii așteptând rezultatul inventarului operatorului economic. 

Cele două bancomate, aflate la parterul unui bloc din Otopeni, au fost aruncate în aer marți dimineață, în jurul orei 05:00. Ulterior, anchetatorii au găsit pe un câmp o mașină incendiată care, potrivit Realitatea Plus, ar fi a unui angajat SRI. Anchetatorii fac cercetări pentru a stabili dacă există vreo legătură între cele două cazuri.