MENIU

Despre emoţie şi fericire: Povestea a 11 tineri care au participat la un concurs de vorbit în public

Se iau 11 oameni, cu poveşti de viaţă şi profesii diferite. Sunt puşi să vorbească în public despre emoţii, bucurie şi modestie! Asta au trăit mai mulţi tineri care au participat la un concurs de vorbit în public! La final, doar trei au luat trofeul.

Deşi are vederea slabă, Irina iubeşte culorile şi ne învaţă cum să le definim. Ea spune că fiecare dintre ele vibrează şi ne transmite o frecvenţă.

"Fascinant când te gândeşti că nu a injectat nimeni smarardul cu verde şi rubinul cu roşu şi nici nu pictează cineva curcubeul pe cer. Natura ne învaţă unde şi când să folosim culorile", a afirmat Irina Păun, concurent.

Raluca, mamă de gemeni, crede că familia este cea care dă tonul vieţii.

"Este valoarea pe care o apreciez cel mai mult în această viaţă şi fără de care nu aş putea să fiu omul care sunt astăzi", a spus Raluca Timiş. concurent, castigatorea Locului II.

Despre oameni au vorbit şi alţi nouă concurenţi. Fiecare cu povestea lui de viaţă!

"Aş vrea să îmi spuneţi primul cuvânt care vă vine în minte, atunci când vă gândiţi la o ştire! Senzaţional, Realitatea. Senzaţional, Excepţional. Eu aş mai introduce aici un concept . Aş vorbi despre oameni. Pentru că ştirea este despre oameni", a spus Florentina Bălăşoiu, concurent.

"Trebuie să te pregăteşti, dacă vii nepregătit nu o să faci absolut nimic", a precizat David Capătă, membru al juriului.

"Este o lecţie foarte bună de viaţă pentru că în momentul în care intri pe scenă şi ieşi în faţa celorlaţi te descoperi pe tine şi le vorbeşti celorlaţi despre cine este tu, ala autentic, aşa cum eşti tu", a continuat Nicoleta Capătă, membru al juriului.

Toţi concurenţii fost urmăriţi şi votaţi de un public necunoscut pentru ei, dar şi de un juriu extrem de exigent! La final, doar trei au luat trofeul.

"Este o dezlănţuire de emoţie, te face să te simţi liber, te pune în faţă, te scoate în faţă şi te ajută să depăşesti limitele", a spus Andreea Bebu, câştigătoarea Locului I.

Dar ce înseamnă până la urmă să vorbeşti în public?

"Este o bucurie în cunoaştere. Ştiu că am pus cap la cap două lucruri, două cuvinte care nu aduc neapărat foarte multă înţelgere, dar cunoaşterea care aduce şi bucurie nu face decât să creeze emoţie, care este foarte bună", a explicat trainerul Alin Comşa.

"Foarte mulţi oameni vorbesc în public, însă foarte puţini reuşesc să transmită. Iar a transmite ţine despre emoţii. Oamenii sunt creaturi emoţionale şi au nevoie să fie atinşi. De asta se spune de exemplu că nu contează doar ce spui, contează cum spui", a spus trainerul Andrei Dunuţă.