MENIU

Despăgubiri-record pentru familia baschetbalistului Kobe Bryant, după accidentul în care el și fiica sa au murit

Kobe Bryant / Sursa foto: Profi Media

Soția baschetbalistului Kobe Bryant va primi despăgubiri în valoare de 16 milioane de dolari pentru suferința emoțională care i-a fost provocată după ce a aflat că fotografii de la locul accidentului de elicopter în care au murit soțul și fiica ei în 2020 au fost arătate de autorități alte persoane.

Totul a început după ce Vanessa Bryant a acționat în instanță autoritățile care au dat fotografiile presei. Aceasta a mărturisit judecătorilor că a avut numeroase atacuri de panică după ce a aflat că imaginile au devenit virale.

Astfel, un juriu federal din California a decis că autoritățile locale trebuie să plătească despăgubiri văduvei pentru suferința emoțională cauzată prin publicarea fotografiilor făcute după accidentul de elicopter.

Anul trecut, autoritățile au vrut să plătească 2,5 milioane de dolari pentru a răscumpăra greșeala, însă, familiile celor care și-au pierdut viața în tragedie au refuzat și au decis să meargă mai departe.

În același timp, și Christopher Chester, care și-a pierdut soția și fiica în accident va primi despăgubiri de 15 milioane de dolari.

Bryant, de cinci ori campion NBA, a jucat pentru LA Lakers de-a lungul carierei sale și este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului.