MENIU

Despăgubiri de 15 milioane de euro cerute de la facultate de un student român! MOTIVUL este incredibil

Studenți la facultate

Un tânăr din Cluj-Napoca a dat în judecată facultatea la care a fost student și cere daune morale de 15 milioane de euro. Motivul invocat este legat de dezvoltarea sa personală.

Studentul clujean  spune că motivul pentru care a chemat în instanță Facultatea de Geografie este modul în care se desfășoară examenele. El cere despăgubiri în valoare totală de 15 milioane de euro: 8 milioane ca daune morale şi 7 milioane ca daune materiale.

Tânărul s-a plâns judecătorilor că programa şcolară impusă de facultate îi afectează viaţa personală, dar şi timpul individual de studiu.

Tânărul este revoltat că a fost obligat să susțină examene chiar și la materiile opționale. 

El este nemulţumit că doar din cele 6 examene de la disciplinele obligatorii nu poate acumula cele 30 de credite necesare promovării anului şi trebuie să înveţe în plus şi la materiile opţionale.

Pentru a reuși acest lucru, studentul susține că a avut nevoie de mai mult de 25 de ore de activitate didactică pe săptămână. De aceea, el consideră că este un abuz pentru că îi este afectat timpul de dezvoltare personală, scrie ziare.com.

Studentul nu s-a limitat doar la daune în bani, ci și la modificarea sistemului de credite de la facultate.

Acesta cere ca punctajele să fie refăcute pentru ca minimumul de credite să poată fi cumulat din materiile obligatorii.

Dosarul a ajuns acum la Tribunalul Comercial Cluj după ce prima instanţă şi-a declinat competenţa.