MENIU

Desert absolut delicios. Tartă cu dulceaţă de smochine, din doar 3 ingrediente. Se face imediat

Tartele sunt minunate, iar dacă se fac repede, cu atât mai bine. Mazilque.ro ne propune o reţetă simplă de tartă, pentru care avem nevoie, în mare parte, de unt, faină şi dulceaţă de smochine.

Ingrediente:

300g faina

½ lingurita de sare

160g de unt rece, taiat cubulete

2 linguri de apa rece

1 borcan de gem de smochine St. Dalfour

Preparare

Intr-un bol amesteca faina cu sarea, adauga untul si amesteca repede, pana obtii o textura ca de firmituri (poti face asta si cu un mixer, da’ mie sincer deja imi e prea lene sa mai montez unul, cand pot face asta singura)

Adauga apa si amesteca pana ce aluatul se incheaga. Modeleaza-l intr-un disc si pune-l la frigider macar jumatate de ora (sau 10 minute la congelator, cum a fost cazul meu, care sincer deja nu mai aveam rabdare).

Scoate-l apoi de la rece, pune-l pe o suprafata pudrata cu faina si intinde-l intr-o foaie groasa de aproximativ 0,5cm. Pune-l apoi intr-o forma mica de tarta (ideal cu fundul detasabil) si pastreaza resturile. Umple crusta de tarta cu gemul. Daca te tin nervii, din restul de aluat poti face niste fasii pe care sa le impletesti deasupra tartei. Daca nu ai rabdare pentru asa ceva (cazul de fata) – decupeaza din aluat cateva forme cu orice cookie cutter ai prin casa (sau un pahar pentru shot-uri de tequila will do just fine). Da tarta la cuptorul incins la 180°C timp de aproximativ 30 de minute (sau pana ce aluatul e copt si rumenit). Dupa care imi imaginez ca lucrurile devin clare, nu?  Toţi paşii sunte detaliaţi pe mazilique.ro.