MENIU

Descoperiri inovatoare pentru creșterea rezistenței la stres

Stresul poate declanșa multe afecțiuni. Foto/Profimedia

Cercetătorii au descoperit o nouă terapie pentru a îmbunătăți rezistența la stres.Combaterea stresului zilnic a devenit un subiect tot mai discutat de oamenii de știință, stresul fiind un factor declanșator pentru multiple patologii, crescând predispoziția pentru dezvoltarea multor afecțiuni psihiatrice, neurologice și cardiace.

Oamenii de știință de la APC Microbiome, din cadrul centrului de cercetare University College Cork (UCC), din Irlanda, au descoperit o nouă terapie pentru a îmbunătăți rezistența la stres.

Descoperirile vor ajuta cercetătorii să înțeleagă și să trateze mai bine stresul, pentru a reducând efectele sale pe termen lung asupra sănătății.

Descoperirea recentă arată că un potențial medicament care să suprime activitatea unei proteine, ​​numite FKBP51, ar putea crește rezistența la stresul cronic. Tratamentul cu acest agent poate fi folosit în principal în mod preventiv dar și curativ, ameliorând simptomatologia cauzată de stresul cronic și stoparea potențialelor complicații  ale acestuia.

Citește continuarea pe REALITATEA MEDICALĂ

Mai multe articole despre:
stres dureri de cap sanatate medici