MENIU

Descoperire uimitoare: Oamenii nu pot trăi decât până la 115 ani. Motivul te va şoca

Cercetătorii de la Universitatea olandeză McGill pretind că au descoperit care este maximul vârstei pe care o pot atinge oamenii care trăiesc sănătos. Aceștia au urmărit informații furnizate  în ultimii trei decenii de 75.000 de oameni și au analizat datele privind modul de viață. Rezultatele au indicat că femeile pot trăi maximum 115,7 ani, iar bărbații 114,1 ani. 

A existat o singură excepție în lume

Deși în majoritatea țărilor lumii, inclusiv în România, speranța de viață a crescut în ultimii ani, doar câțiva oameni din lume au ajuns la vârsta de peste 110 ani. Mai mult, o singură femeie, franțuzoaica Jeanne Calment, a atins, potrivit documentelor omologate, vârsta de 122 de ani și 164 de zile, înainte să se stingă în 1997. Secretul ei? Trezirea zilnică la 6.45, 15 minute de mișcare (chiar și atunci când era în scaun cu rotile) și o cafea cu lapte.

În ceea ce privește anunțul privind maximul speranței de viață, cercetătorii au creat un algoritm de calcul. După ce au pus cap la cap datele celor 75.000 de oameni din toate colțurile lumii, au ajuns la concluzia că maximul de supraviețuire posibil este de ”doar” 115 ani și câteva luni.

”S-au schimbat foarte multe în ultimii 30 de ani, în modul de viață al oamenilor,în orice țară s-ar afla ei. Alimentele sunt tot mai nocive, societatea de consum e cu totul alta, prioritățile s-au schimbat, bolile sunt tot mai grave și mai greu de tratat. Imunitatea trebuie întreținută cu efort. Punând cap la cap toate datele, acesta a fost rezultatul. Nemurirea durează doar 115 ani…deocamdată” a declarat profesorul John Einmahl.

Acesta a mai adăugat că oamenii vor putea ajunge la 125 de ani, în 2070, conform aceluiași algoritm. Există însă și contestatari ai studiului. Ei susțin că nu s-au luat în calcul o mulțime de elemente și că rezultatul este lipsit de fundament, conform libertateapentrufemei.ro.