MENIU

DESCOPERIRE ISTORICĂ! Arheologii au găsit corabia FANTOMĂ a lui Columb

Santa Maria

Dupa 521 de ani, arheologii cred ca au gasit epava legendarei corabii Santa Maria, cu care Cristofor Columb a descoperit “Lumea Noua”. Resturile acesteia se afla pe fundul marii, in apropiere de coastele statuluiHaiti.  

 Seful expeditiei, Barry Clifford, a declarat, potrivit GadgetReport.ro, ca primele date arata dovezi clare si concrete ca epava de pe fundul oceanului este cea a Santei Maria.

 In 1492, Columb a plecat cu trei corabii peste Ocean, Niña, Pinta si Sata Maria. Primele doua s-au intors in Spania, insaSanta Mariaa disparut fara urma.

 Pentru a gasi corabia fantoma, cercetatorii au petrecut mai bine de doi ani cautand prin arhivele spaniole si cele din America de Sud, incercand sa puna cap la cap, ca intr-un puzzle, datele oficiale si cele trecute in jurnalul lui Columb.

 Asa au ajuns la locul in care au descoperit epava. Sa o scoata din ocean va fi insa o misiune dificila pentru ca mare parte din corabie este ingropata in nisip.

 Exploratorii incearca acum sa gaseasca cea mai buna solutie tehnica pentru a excava fundul marii in asa fel incat sa nu deterioreze corabia de acum 500 de ani.

 Urmariti un reportaj video despre fascinanta calatorie a lui Columb in “Lumea Noua”, pe GadgetReport.ro