MENIU

Descoperire de ULTIM MOMENT despre ketchup. Ce calitate ASCUNSĂ are

Licopenul, un antioxidant foarte puternic, se regăseşte în ketchup şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, susţin realizatorii unui studiu efectuat de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite.

Totuşi, cercetătorii americani precizează că doar tipurile de ketchup ecologic furnizează organismului o cantitate foarte mare de vitamine: A, C şi E şi conţin cu 60% mai mult licopen în comparaţie cu tipurile de ketchup obişnuit.

De aceea, pentru hrana cotidiană, spun specialiştii, este recomandat acel tip de ketchup care este foarte închis la culoare, iar acesta trebuie amestecat cu usturoi sau cu o maioneză ( cu un indice de grăsime foarte scăzut) şi cu ierburi aromatice, atunci când vrem să-l folosim ca dressing pentru anumite gustări.

Mai mult, cercetătorii mai consideră că un ketchup de calitate trebuie să conţină suc de roşii fiert, ghimbir, scorţişoară, oţet şi zahăr (opţional). Din acest sortiment de ketchup de calitate, specialiştii recomandă un consum de trei-patru linguri pe zi, scrie click.ro.

Mai multe articole despre:
ketchup