MENIU

Descinderi la VILA UNUI CHIRURG din Iaşi. Ce au găsit poliţiştii în casa medicului

Poliţiştiişi pro­curorii au efectuat percheziţii la locuinţa personală a medicului

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi a analizat cazul chirurgului Lucian Farmatu, medic specialist în cadrul Secţiei Clinice de Chi­rurgie Toracică, aflat în atenţia procurorilor pentru tentativă de înşelăciune şi uz de fals.

La începutul săptămânii, poliţiştii Secţiei IV din Tătăraşi şi pro­curorii au efectuat percheziţii la locuinţa personală a medicului şi la cabinetul acestuia de la spital.

Cazul este în atenţia poliţiştilor de anul trecut, iar luni la amiază aceştia au descins la vila din Tomeşti a chirurgului de unde au ridicat mai multe documente. Printre acestea erau şi foi de observaţie ale unor pacienţi, scrie ziaruldeiasi.ro

Medicul este suspectat că ar fi falsificat nişte acte pentru a obţine credite bancare. În paralel cu ancheta demarată de procurorii ieşeni, comitetul di­rector al spitalului a decis ieri-dimineaţă să formeze o comisie pentru verificarea tuturor foilor de observaţie ale pacienţilor cu internări de zi sau continue, din ultimii doi ani, de la Secţia de Chirurgie Toracică.

"La nivelul spitalului s-a organizat o co­misie care să studieze în arhive ce foi lipsesc. În cazul de faţă, spi­talul nu a fost implicat di­rect, fiind vorba despre o ches­tiune privată", a explicat dr. Costică Mitrofan, director me­dical al spitalului. Potrivit unor surse din spital, medicul şi-a luat trei zile de concediu.

Mai multe articole despre:
chirurg descinderi chirurg iaşi iaşi chirurg