MENIU

Descinderi la o grupare de traficanți de minori din Capitală. Dosarul vizează și infracțiuni de viol 

Au fost percheziții de amploare la membrii unei grupări care racola minori și îi obliga să cerșească pe străzile Capitalei. Procurorii DIICOT și polițiștii au descins la 5 adrese din București și județul Ilfov. 

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unei grupări ai cărei membri sunt acuzaţi că obligau copii să cerşească în trafic, dosarul vizând şi acuzaţii de viol.

Potrivit IGPR, începând cu anul 2021, pe raza municipiului Bucureşti a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat până în luna mai a acestui an, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori prin supunerea la executarea unei munci în mod forţat şi obligarea la practicarea cerşetoriei.

Anchetorii spun că, încă de anul trecut, suspecții au racolat mai mulți minori pe care i-au obligat să spele parbrize și să vândă buchete de flori șoferilor, în intersecții mari din Capitală.

Pentru a-i emoționa pe șoferi, copiii foloseau cartoane cu mesaje și păpuși care imitau bebeluși. 

Patru minori ar fi fost obligați să practice prostituția. 

Zece persoane au ajuns la audieri la sediul DIICOT. 

Anchetatorii fac cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea prin cerșetorie și viol.