MENIU

Descinderi la MAFIA DEȘEURILOR care poluează Capitala: vizați cei care ard ilegal gunoaiele

Deșeuri care ard - imagine de arhivă

Controale de amploare în toată țara din cauza poluării masive care pune în pericol sănătatea românilor. Chiar la această oră, comisarii de la Garda de Mediu fac verificări în mai multe zone din Capitală, iar vizați sunt cei care ard deșeuri ilegal.

Cauciucuri, cabluri electrice și cantități mari de deșeuri toxice sunt doar o parte dintre rezidurile găsite de polițiști în apropierea Capitalei. Zeci de jandarmi, mascaţi şi comisari ai gărzii de mediu au descins în județul Dâmbovița, acolo unde exista suspiciunea că mai multe familii strâng fier vechi şi ard ilegal gunoaiele.

În urma arderii ilegale, în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător. Autoritățile spun că arderile ileage sunt tot mai frecvente.

"Impreuna cu politia si jadarmeria avem dese astfel de activitati, mai ales in punctele sensibile semnalate de arderi de deseuri si de vegetatie. Am identificat in comuna Racari, unde ne aflam acum, depozite necontrolate de deseuri din materiale de constructii, iar in localitatea Balteni aceleasi categegorii de desuri. Comisarii garzii de mediu, Comisariatul Dambovita vor deschide controale unde se vor dispune masuri de ecologizare", a afirmat Cacoveanu Alexandru, comisar general adjunct Garda de Mediu.

Autoritățile spun că persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului urmează să fie identificate și sancționate. Între 10.000 și 20.000 de lei, atât ar trebui să scoată din buzunare cei care recurg la astfel de acțiuni. 

Mai multe articole despre:
descinderi mafia deseurilor poluare fier vechi