MENIU

Deputatul Mihai Lasca, urmărit penal, îl acuză pe „dictatorul” George Simion că are „interese ascunse” după ce l-a exclus din AUR

Ioan-Mihai Lascu, deputat, exclus din AUR Foto: Facebook.com

Deputatul Mihai Lasca, proaspăt exclus din partidul AUR, spune că îndepărtarea sa din partid are legătură cu „pretinsul” președinte George Simion. Lasca îl acuză pe Simion de atitudine „dictatorială” și de „interese ascunse”.

 

Deputatul Mihai Lasca și senatoarea Diana Șoșoacă au fost excluși din AUR prin decizia de miercuri a Biroului Național de Conducere. Lasca a fost exclus pentru că „a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală”.

Diana Șoșoacă a rămas fără sprijin politic din partea AUR pentru indisciplină. Un alt parlamentar a fost EXCLUS - Explicațiile conducerii AUR

Proaspătul deputat de Bihor Ioan-Mihai Lasca este... judecat în două dosare penale. În unul din ele a fost condamnat chiar înaintea alegerilor parlamentare, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru lovire. În alt dosar, din 2019, instanța a instituit un ordin de restricție împotriva sa, la cererea fostei iubite care s-a plâns că ar fi avut un comportament agresiv.  Lasca este cunoscut pentru organizarea mai multor  "anti-botnita", sustinand ca "pandemia COVID e o inselatorie mondiala", ca "masca e toxica", oferindu-se chiar sa stea "48 de ore intr-un salon cu bolnavi", potrivit  ziare.com. Ca lider al filialei din Bihor AUR, Lasca a deschis lista județului pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Interlop condamnat penal, deputat în viitorul Parlament din partea AUR: Mihai Lascu, renumit pentru protestele „anti-mască”

„În urma comunicatului prezentat pe pagina Alianței Pentru Unirea Românilor, cu privire la excluderea mea din aceasta formațiune politică, aduc la cunoștință opiniei publice adevăratele motive ale excluderii mele din acest partid:
1. Încă din ziua aflării rezultatelor alegerilor pe județul Bihor, am fost înștiințat de ,,pretinsul" președinte George Simion, că am fost înlăturat din funcția de președinte a Filialei Bihor, fără nici un motiv întemeiat si înlocuit cu o altă persoană care nu a contribuit în nici un fel la succesul acestei campanii electorale.
2. Legat de afirmațiile defăimătoare la adresa mea apărute în spatiul public, țin să menționez că nu exista o decizie definitivă și irevocabilă de condamnare la adresa mea, din partea instanțelor judecătorești din România.
Acuzațiile care mi se aduc în presă invocate ca unul din motivele excluderii din acest partid, vizează viata mea personală făcând referire la acțiunile mele in apărarea integrității familiei și nu au legătură cu activitatea mea politică.
3. Nesupunerea mea cu privire la modul de cheltuire a sumei forfetare, alocate de către Parlamentul României in calitate de deputat, pentru susținerea cheltuielilor cabinetului parlamentar din teritoriu și refuzul meu de a semna anumite contracte abuzive impuse de către conducerea partidului constituie un alt motiv.
4. Încercările mele de a dialoga cu cei din conducere au fost sortite eșecului din cauza atitudinii dictatoriale a domnului George Simion pe care au observat-o mai multi colegi.
MOTIVUL REAL al excluderii mele este că nu am vrut să particip la interesele ascunse ale lui George Simion”, scrie Mihai Lasca întrun mesaj postat pe Facebook.