MENIU

Deputat Ică Florică Calotă: „Este nevoie de un cadru legislativ pentru susținerea producătorilor de legume-fructe și cartofi”

Deputatul PNL - Calotă Florică Ică

O initiativă legislativă care vizează producătorii de legume - fructe și cartofi se află în dezbatere pentru adoptarea în procedură de urgență.

Propunerea se referă la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru acești producători care se confruntă cu o serie de dificultăți generate de necesitatea unor investiții costisitoare într-un proces tehnologic specific activității de cultivare, recoltare, sortare, ambalare, etichetare și transport, la care se adaugă factorii de mediu ce pot afecta producția scâzand drastic rentabilitatea.

Concurența dintre marile lanțuri de magazine și producătorii autohtoni, plus restricțiile din ultimii doi ani și conflictul armat din Ucraina au creat probleme serioase în acest sector de activitate. Având în vedere aceste dificultăți reale este necesară instituirea unui cadru legislativ care să reducă impactul negativ asupra securității alimentare în timpul unei situații de criză, indiferent de natura acesteia.

Această propunere legislativă instituie schema de ajutor de stat în valoare de 100.000 euro anual, pe o perioadă de 3 ani în cazul persoanelor juridice și fizice înregistrate fiscal. Pentru sustinerea activităților de sortare, ambalare, etichetare și transport desfășurate de producătorii de legume- fructe și cartofi, cooperativele primesc un ajutor de stat anual de 300.000 euro, potrivit lui Ică Florică Calotă, deputat PNL, notează media-sud.ro

Mai multe articole despre:
ica calota legume fructe