MENIU

Depășit de situația gravă din valul 4, Florin Cîțu trece la amenințări către managerii de spitale

Florin Cîțu, prim-ministru, la inaugurarea Pasajul Mogoșoaia

Premierul Florin Cîțu a trecut la amenințări către managerii de spital și șefii de secții din spitale, în ziua în care, în întreaga țară, mai sunt doar 2 paturi libere la ATI Covid. Cîțu le-a transmis celor care „tergiversează” mărirea numărului de paturic că pot pleca și vin alții.

"Fac un apel la toți managerii de spital și șefii de secție: să termine cu tergiversările și de fiecare dată când este nevoie, să răspundă imediat la nevoile privind schimbarea unei secții în secție ATI”, a anunțat Florin Cîțu.

Premierul le-a cerut managerilor să nu-i mai sune pe președinții de consilii județene sau pe primar, atunci când se pune problema schimbării destinației paturilor din secțiile ATI. „Sunt acolo să rezolve această problemă. Dacă nu rezolvă această problemă, pleacă și vin alții”.

Amenințarea premierului vine în ziua în care, la nivel național, sunt libere 2 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. La acest moment, în București nu sunt paturi libere.

Situație alarmantă la ATI COVID. Doar 2 paturi mai sunt disponibile la nivelul țării, iar în București NICIUNUL