MENIU

Denise Rifai, furioasă pe simulările cu sistemul RO-ALERT: "De ce trebuie să fim terorizaţi?"

Derularea testelor de transmitere a mesajelor de avertizare RO-ALERT către populaţie este obligatorie, având în vedere scopul pentru care a fost conceput acest sistem, iar dezactivarea opţiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vineri, într-un comunicat de presă.

În cursul dimineţii de vineri, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populaţie, în mai multe zone din ţară au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât şi de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor 'ro' în corpul textului).

Denise Rifai este de părere că simulările 3 zile la rând cu sistemul RO-ALERT este, totuşi, prea mult.

"Deci eu NU MAI POT CU RO ALERT UL ASTA !!!!! E a treia zi consecutiv cand telefonul Zbarnaie ca turbatul, in jurul orei 10. Ce e asta?????????? De ce trebuie TREI ZILE CONSECUTIV SA FIM TERORIZATI DE ALARMA NIMICULUI??????? Ce e asta?????????? Au uitat ca s au apucat sa faca simulari in ziua 1 si iata cum a devenit un obicei alarma asurzitoare de la ora 10!

Mai zic o data. Sa ne fereasca Sfantul de vreun incendiu, cutremur sau de vreun alt dezastru de tipul asta. Vai mama noastra va fi! Suntem tara Simularilor nereusite pe bani multi!", a postat Denise Rifai pe Facebook.

"Dezactivarea opţiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieţii comunităţilor în cazul producerii situaţiilor de urgenţă reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala eventuale deficienţe ale Sistemului RO-ALERT", se precizează într-un comunicat preluat de Agerpres.

Mai multe articole despre:
denise rifai furioasă