MENIU

Demonstrație de prim ajutor în caz de dezastre. Specialiștii spun că nu suntem pregătiți pentru catastrofe

Demonstrație de prim ajutor în caz de dezastre

Echipajele SMURD au participat la o demonstrație de prim ajutor în caz de dezastre. Echipele de intervenție i-au învățat pe participanți cum să reacționeze în caz de catastrofe naturale, cutremure și incendii. Totul vine în contextul în care România are parte de activități seismice tot mai dese, iar specialiștii spun că nu suntem pregătiți pentru astfel de catastrofe. 

Simularea a avut ca scop să le arate oamenilor cum să acorde primul ajutor, înainte de intervenția echipajelor medicale.

Autoritățile au explicat și cum ar trebui să reacționăm atunci când suntem martori la un eveniment nefericit.

„Calmul vine în momentul în care stăpânești niște informații și știi ce ai de făcut, deci sfatul meu ar fi să ne informăm și să ne pregătim în domeniul acesta. În momentul în care stăpânești niște informații ai și acea siguranță de sine”, a explicat Ionuț Ioțe, instructor formator ISU București-Ilfov.

Zeci de adulți și copii s-au adunat în curtea MAI pentru a învăța cum să se comporte în cazul izbucnirii unui incendiu, cum să facă față fenomenelor meteo extreme sau cum să se adăpostească în cazul unui cutremur.

Evenimentul a fost organizat și în contextul în care se produc cutremure tot mai des. Capitala are peste 350 de clădiri sunt marcate cu bulina roșie. 

Mai multe articole despre:
prim ajutor cutremur incendiu