MENIU

Declarații BOMBĂ! Aurelian Badulescu: ‘’DSP -ul nu a putut să gestioneze cazurile de covid. Nu a existat comunicare!'' Ce declară politicianul despre campania de vaccinare

Aurelian Bădulescu FOTO: Agerpres

Aurelian Badulescu consilier general PSD la Primăria Capitalei, a fost invitat în cadrul emisiunii ‘’100%’’ de pe postul Realitata Plus, acolo unde a vorbit despre situația în care se află România astăzi, din punct de vedere al campaniei de vaccinare și cine este de vină pentru această situație. Consilierul PSD, nu a ezitat să dea vina pe toate partidele din România, inclusiv pe partidul din care face parte. Tot acesta a făcut predicții despre cum va arata sistemul sanitar, atunci când valul 5 vă lovi România.

‘’Pregătim întreagă structură pentru ceea ce urmează. Trebuie să înțelegem că astăzi decontam o campanie de vaccinare care a fost începută prost, de aceea avem această rată scăzută de vaccinare. Este clar că lumea nu a avut încredere în politicieni și in indicatorii pro vaccinare. Eu cred că în acest moment, trebuie să facem un efort și să înțelegem că ceea ce urmează nu va fi deloc ușor. Vă spun sincer ! Vin tot mai multe date în direcția aceasta de la nivel European care deja se implementează și în Romania! \"\"

Aurelian Badulescu (PSD) a declarat că de această dată România va fi pregătită pentru valul 5.

‘’Eu vă spun că rezultatul și modul de gestiunea va fi pe măsură acestui val. Sigur vor fi și probleme punctuale pentru că nu toată țara are această dotare din punct de vedere al serviciilor medicale și logistica sanitară. Și asta este rușinos! Recunosc, este rușinos și pentru PSD și pentru PNL, USR, UDMR și toți cei care au guvernat în anii aceștia. Toți cei care au trecut pe la cârma acestei țări, trebuie să ne fie rușine atunci când facem o evaluare asupra sistemului sanitar’’ a mai declarat polticianul. 

Badulescu a vorbit și despre campania de vaccinare începută de ministrul Alexandru Rafila și declară că are încredere în ceea ce se întâmplă acum din punct de vedere al gestiunii pandemiei. 

‘’Referitor la campania de vaccinare a domnului ministru Rafila este una care are un temei științific, știe ce are de făcut, sunt lucruri pe care trebuie să le rezolve’’.

Consilierul PSD a spus la postul Realitatea Plus, că o mare vină pentru situația în care ne aflăm este și a DSP-ului, pentru că Direcția de Sănătate Publică nu a stiu să gestioneze pandemia. 

‘’DSP -ul nu  a făcut față în acest sistem în care a trebuit să gestioneze cazurile de covid. Trebuie să existe o comunicare intre instituțiile care sunt angrenate în această luptă și cel care este pacient, de exemplu. Acest lucru nu s-a întâmplat’’ a mai spus acesta.