MENIU

Declaraţie tranşantă a fostului preşedinte Traian Băsescu în R. Moldova: "Trebuie să ne unim"

Traian Băsescu a declarat vineri că Republica Moldova şi România trebuie să se unească. "Perspectiva Republicii Moldova este UE și NATO prin unirea cu România", a spus fostul preşedinte.

Fostul președinte al României Traian Băsescu, a reiterat astăzi poziția sa precum că Republica Moldova se va integra în Uniunea Europeană doar prin unire cu România.

Acesta a vorbit în cadrul unei conferinţe la Chişinău despre necesitatea unirii. "Prioritatea Parlamentului European pentru următorii 10-15 ani este integrarea balcanilor în Uniunea Europeană, or perspectiva de integrare în UE a Republicii Moldova este una singură: prin unire cu România, ceea ce ar însemna și perspectiva prosperității de tip UE, cu plusurile și minusurile ei, și perspectiva securității prin integrare în NATO. O dată unirea realizată, viitorul copiilor din Republica Moldova va deveni unul clar", a declarat Băsescu.

„Perspectiva Republicii Moldova este UE și NATO prin unirea cu România. Avem pensii mici, avem salarii mici, sigur că în România salariile-s mici comparativ cu Germania, dar mult mai mari comparativ cu R. Molova. Ca să existe salarii și pensii ca-n România, trebuie mai întâi să ne unim”, a conchis fostul președinte al României.

VEZI VIDEO AICI