MENIU

Cum va vota PNL-ul dacă social democraţii depun moţiune de cenzură. Anunţul făcut de Raluca Turcan

Declarații în direct de la PNL, liderul interimar al liberalilor, Raluca Trucanu, a afirmat că alianta PSD-ALDE destabilizează economia țării și transmite un mesaj de lipsă de predictibilitate vital pentru toți cei care priveau cu interes asupra României.

Raluca Turcan a atras atenția asupra faptului că, prin inițiativele sale, începute cu Ordonanța 13 și debarcare guvernului, Liviu Dragnea a aruncat în aer tot ce a clădit Iohannis pe plan extren și și-a dinamitat propriul guvern, programul de guvernare și interesele României.

Președintele interimar al PNL a mai afirmat că, în urma acestei crize, iresponsabilitatea este ceea ce guvernează România și tot ce a oferit alianța PSD-ALDE a destabilizat economia românească.

Liviu Dragnea este, conform declarației Ralucăi Turcan, „o persoană condamnată definitiv, desemnată în fruntea Camerei Deputaților, aceeași persoană care a controlat tot guvernul prin interpuși - persoane care răspund la comanda lui Liviu Dragnea”, iar starea generată generată de această guvernare este marcată de „dezastru și nereușite”.

„Nu văd ce le-a lipsit pentru a obține performanță; au avut libertatea și puterea, dar s-au dinamitat din interior, iar acum PSD nu mai are autoritate politică. Turcan a subliniat că actualmente „nu mai exită garanția că nu vom avea tot instabilitate politică și economică în câteva luni.”

Președintele PNL a afirmat că membrii partidului său așteaptă singura procedură care a mai rămas disponibilă pentrue a rezolva „războiul fratricid” din PSD și speră la o încheiere rapidă, întrucât semnalele în mediul economic sunt deja vizibile sub efectul crizei.

Raluca Turcan a conchis că „ceea ce a oferit alianța PSD-ALDE este o sfidare, o bătaie de joc la adresa cetățenilor. Din tot războiul lipsesc oamenii care au votat PSD, care privesc stupefiați la ce oferă acum Alianța.

„Solicităm Aliantei să încheie acest război care periclitează stabilitatea economică, predictibilitatea internațională a țării și pe cetățeanul de rând care așteaptă măsuri în interes public.”

La întrebarea dacă PNL ar fi interesat să intre la guvernare alături de Grindenau și dacă au fost contactați de premier pt a forma noua majoritate parlamentară, Raluca Turcan a răspuns că „Așteptăm rezolvarea constituțională. Dorim să vedem cum apelează la moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern. Noi dorim rezolvarea tensiunilor politice și guvernarea în interes public".

Întrebată cum percepe tema moțunii și cum va vota PNL, Raluca Turcan a afirmat că „va fi un moment spectaculos. Vom vedea dacă tot ce a spus PNL despre guvernarea Grindeanu este susținut de Liviu Dragnea.” Liderul PNL a conchis că Dragnea a folosit asupra lui Grindeanu toate „pârghiile de presiune și șantaj”.

De asemenea, Turcanu a mai subliniat că susține moțiunea lui Ludovic Orban, iar prioritatea trebuie să fie reconstrucția. Deși s-a invocat des programul de guvernământ, nu consider că aceasta a fost preocuparea reală a PSD, ci doar o sintagmă care să placă populației, dar acum îi îndepărtează de votanți, și-a încheiat Raluca Turcan declarația în direct de la sediul PNL.