MENIU

Deciziile ministrului Educației privind redeschiderea școlilor, criticate dur de PSD: ”Sunt aberante, fără fundamentare!”

Laura Georgescu. Foto: Facebook

Senatoarea PSD Laura Georgescu a criticat dur deciziile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la redeschiderea școlilor. Sunt ”absurde, fără niciun pic de logică, de raţiune, de fundamentare”, a reclamat aceasta, propunând ca soluție introducerea testării rapide în școli. 

”L-am auzit şi vineri, dar şi duminică la prânz pe domnul ministru Sorin Câmpeanu. Ziua de vineri va rămâne ziua de referinţă pentru începerea sau redeschiderea şcolilor. Toţi părinţii îşi fac planuri pentru următoarea săptămână, în funcţie de aceste anunţuri. Duminică seară, domnul ministru a întors totul pe dos, anunţând că deciziile se vor lua de pe o zi pe alta. Acum ne spune doar că e posibil ca şcoala să înceapă miercuri. Ce să mai înţeleagă părinţii, ce să mai înţeleagă profesorii? Înainte de a lua o astfel de hotărâre pe genunchi, gândiţi-vă la părinţii care află de pe o zi pe alta dacă îşi duc copiii la şcoală sau nu. Ce să facă cu aceşti copii? Nu-i pot duce la bunici, nu-i pot lăsa acasă, nu ştiu dacă vor merge sau nu la şcoală în ziua următoare (...). Fără niciun pic de logică, de raţiune, de fundamentare pentru aceste decizii absurde”, a declarat Georgescu, la Senat.

Despre învățământul online, senatoarea PSD a spus că este ”o aberație” și a solicitat testarea rapidă anti-Covid ca măsură pentru a putea fi ținute școlile deschise, indiferent de rata de incidenţă.

”Gândiţi-vă la profesorii care nu vor mai şti dacă a doua zi vor preda la şcoală în format fizic sau în regim online. Este o bătaie de joc de neimaginat, ajunge! Opriţi-vă cu aceste decizii aberante, care distrug sistemul românesc de învăţământ. Încetaţi cu această aberaţie a învăţământului online, nu este o soluţie! Învăţământul online funcţionează doar pe termen scurt, în niciun caz aşa cum l-aţi aplicat voi în ultimul an de zile. Terminaţi cu această prostie cu rata de unu la mie sau alţi indicatori pe care îi scoateţi din joben sau îi ascundeţi în joben, aşa cum aţi făcut şi cu decesele de COVID (...). Lăsaţi copiii să meargă la şcoală, testarea este soluţia care funcţionează peste tot în Europa. Testaţi pentru a ţine şcolile deschise, indiferent de rata de incidenţă. Aveţi acum la dispoziţie teste rapide non-invazive, aprobate deja de Agenţia Naţională a Medicamentului, care pot fi folosite pentru testarea extinsă a elevilor şi a profesorilor”, a mai spus Georgescu.

Citește și: ”Când vor veni la școală, fizic, toți elevii din România, în pandemie - Decizia anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu”