MENIU

Proiectul „Anghel Saligny”, care a aruncat în aer coaliția, a fost APROBAT. Florin Cîțu: Nu facem decât să respectăm programul de guvernare, cine spune altceva MINTE

DECIZIILE lui Florin Cîțu, ACUM, la Palatul Victoria! USR-PLUS boicotează ședința de Guvern

Proiectul controversat „Anghel Saligny”, care a aruncat, la propriu, coaliția în aer, a fost APROBAT vineri de Guvern. Ședința anunțată pentru vineri la ora 16.00 a început cu întârziere la Palatul Victoria. Premierul Florin Cîțu și alți miniștri PNL și UDMR au ajuns la sediul Executivului după ora programată. Miniștrii USR-PLUS nu au veni la ședință. Imagini inedite au fost surprinse cu vicepremierul Dan Barna plecând din sediul Guvernului cu bagaje, potrivit Realitatea PLUS.

Pe agenda de vineri a Guvernului Cîțu a fost un singur document - Ordonanța de Urgență pentru aprobarea controversatului proiect „Anghel Saligny”, de 50 de miliarde de lei 

„Anghel Saligny”, care a aruncat în aer coaliția de guvernare, este, oficial, dedicat autorităților locale pentru investiții. Adică, rețele de alimentare cu apă, sisteme de canalizare, gaze sau drumuri publice sunt investițiile care vor putea fi finanțate prin programul de investiții pentru primării „Anghel Saligny” în valoare de 50 de miliarde de lei.

PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2021/09/OUG.pdf

Cum arată și ce este „Anghel Saligny”, controversatul program care a dinamitat coaliția de guvernare

Printre primii care au sosit la Guvern au fost premierul Florin Cîțu și miniștrii PNL, în schimb vicepremierul, încă, Dan Barna a părăsit sediul din Palatul Victoria. Acesta a fost surprins când pleca de la Palatul Victoria cu mai multe bagaje.

Imaginea blocajului TOTAL între URS Plus și PNL. Vicepremierul Dan Barna a părăsit Palatul Victoria

Gestul lui Dan Barna vine după ce premierul Florin Cîțu le-a cerut miniștrilor USR PLUS să demisioneze dacă semnează moțiunea de cenzură. În plus, premierul le-ar fi transmis celor de la USR-PLUS că își vor pierde și posturile negociate în cazul în care aleg să iasă de la guvernare, adică și toate posturile din teritoriu și descentralizate.