MENIU

Decizii CRUCIALE, astăzi, la Palatul Victoria: "Marea RELAXARE", pe masa Comitetului național pentru revenirea la normalitate

Plan relaxare restricții Covid

Autoritățile iau în calcul să renunțe la purtarea măștii de la 1 iunie, la plajă doar! De asemenea, cei din HORECA cer redeschiderea acestui sector mai devreme de 1 iunie, lucru care ar putea fi posibil dacă vom avea mai multe persoane vaccinate. Relaxările se discută chiar astăzi, în Comitetul pentru revenirea la normalitate.

Comitetul pentru revenirea la normalitate se reunește astăzi, de la ora 16:00, la Palatul Victoria. Va fi o primă ședință, iar ulterior toate ministerele vor face propuneri pentru relaxarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei. 

Un scenariu luat în calcul de către autorități prevede că românii ar putea renunța varianta măștii pe plajă. Varianta ar fi posibilă de la 1 iunie, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru. 

O serie de propuneri pentru relaxare au fost făcute și de Ministerul Culturii, care a propus reluarea evenimentelor private. Vorbim despre nunți, botezuri, petreceri, dar și a evenimentelor culturale, fără a ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus. Ar fi posibil acest lucru dacă vor fi respectate mai multe reguli, respectiv dacă participanții la eveniment fac dovada faptului că au fost vaccinați cu rapel, fie dacă prezintă un test PCR negativ Covid-19 efectuat cu 48 de ore înainte de eveniment sau dacă acceptă să facă teste rapide anti-Covid înainte să asiste la eveniment. Totodată, aceștia vor avea posibiltatea să ateste printr-un document medical că au anticorpii.

Solicitarea venită din partea Horeca a vizat reluarea activității înainte de data de 1 iunie. Potrivit unor declarații, Guvernul ia în calcul acest lucru dacă angajații din Horeca vor fi angajați într-un număr cât mai semnificativ. 

Mai multe articole despre: