MENIU

DECIZIE. Victimele exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni din Vâlcea primesc despăgubiri

Foto arhivă

Victimele exploziei de la Uzina Mecanică Băbeni din Vâlcea primesc despăgubiri. Potrivit unei hotărâri de Guvern, familiile celor decedaţi vor primi câte 10.000 de lei, iar fiecare rănit, câte 8.000 de lei.

În tragedia care a avut loc în Secţia Pirotehnică a Uzinei au murit patru oameni, iar alți trei au fost grav răniți.

În data de 18 noiembrie, la Uzina Mecanică Băbeni din judeţul Vâlcea s-a produs o explozie, în jurul orei 15:45, în urma căreia au murit patru persoane, alte trei au fost grav rănite, iar o a patra a suferit un atac de panică. Acestea au fost informaţiile oficiale, pentru că între timp, a mai apărut o victimă - care a suferit de asemenea un şoc traumatic în urma exploziei, despre care autorităţile nu au pomenit însă nimic până acum.  

Accidentul a avut loc în Secţia Pirotehnică, în timpul unei activităţi de „delaborare mine antipersonal săritoare”, mai exact în timpul instructajului privind modul de dezamorsare a acestora. În încăpere se aflau patru persoane, deşi, potrivit procedurilor n-ar fi trebuit să fie decât una singură, după cum au menţionat autorităţile ulterior. Alţi angajaţi erau în apropiere.