MENIU

Decizie șocantă în Parlament - Cine e deputatul bătăuș, mutat la Comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați

Dan-Mihai Lasca Deputatul neafiliat (fost AUR) Foto; Facebook.com

Controversatul deputat Mihai Lasca ar putea ajunge membru, culmea, fix  în Comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați. Deputatul este implicat într-un scandal uriaș, după ce a bătut-o pe iubita lui.

Deputatul Mihai Lasca, fost AUR, ar putea ajunge din Comisia pentu mediu și echilibru ecologic la Comisia pentru egalitate de șanse pentru bărbați și femei. Controversatul politician ar deveni membru în comisia care se ocupă cu verificarea și dezvoltarea egalității de șanse între femei și bărbați, asta în timp ce Mihai Lasca a fost și după ce și-a bătut prietena.

Mihai Lasca a ajuns în atenția publică prin mai multe scandaluri în care a fost implicat, începând cu anul 2020, după alegerea sa ca deputat.

El este acuzat de loviri și alte violențe la adresa partenerului fostei sale iubite, transmite Realitatea PLUS. În 2019, instanța din Bihor a emis și un ordin de protecție solicitat de fosta sa iubită. Ordinul de restricție a fost cerut pentru că tânăra s-a plâns că Lasca ar fi avut un comportament agresiv.

Deputatul bihorean Mihai Ioan Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, a fost condamnat definitiv acum doi ani de Curtea de Apel Oradea la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității pentru loviri și alte violențe. El a fost exclus în februarie 2021 din AUR pentru condamnarea sa penală, după ce a bătut un bărbat în trafic. Un alt motiv pentrru excluderea sa din partid sunt și acuzațiile de trafic cu migranți la granița cu Ungaria, ale procurorilor DIICOT.

Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, vizând constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit bijorjust.ro. Conform datelor făcute publice de procurorii DIICOT în anul 2016, atunci când au dispus trimiterea în judecată, actualul parlamentar a fost deferit justiţiei alături de alţi 13 inculpaţi.

De asemenea, Mihai Lasca a fost acuzat și că a organizat un grup infractional specializat in falsificarea de carduri. Astfel că, din gruparea coordonată de doi orădeni, printre cele 12 persoane se afla și Lasca. DIICOT menționează că, începând cu anul 2012, membrii grupului au montat aparatură de tip skimming pe ATM-uri din România dar și din Cehia, Olanda și Germania. Cardurile false au fost, apoi, puse în circulație atât în România, cât și în alte state din Uniunea Europeană, în diverse magazine de lux, de unde indivizii și-au cumpărat produse electronice, parfumuri, bijuterii, îmbrăcăminte, ceasuri și alte bunuri, în valoare totală de peste 300.000 euro.

De asemenea, Lască a organizat mai multe evenimente "anti-botniță", susținând că "pandemia COVID e o înșelătorie mondială", că "masca e toxică", oferindu-se chiar să stea "48 de ore într-un salon cu bolnavi", scrie ziare.com.