MENIU

Decizie radicală în Muntenegru! Se reintroduce starea de URGENȚĂ

Muntenegru reintroduce starea de urgență

Autoritățile din Muntenegru au reintrodus, de miercuri, starea de urgență după ce numărul noilor infectări cu Sars-Cov-2 a crescut semnificativ. Pe 2 iunie, țara proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19.

Printre restricțiile reintroduse se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi în unele spaţii deschise, cu excepția plajelor și a parcurilor. Măsura se adresează adulților și copiilor de peste şapte ani.

De asemenea, au fost limitate la maximum 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la cel mult 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.


Pe 2 iunie, după 28 de zile în care nu mai înregistraseră niciun caz nou de Covid-19, autoritățile din Podgorica au anunțat sfârșitul epidemiei pe teritoriul țării. După două săptămâni însă, numărul noilor îmbolnăviri a crescut semnificativ, de la 324 la 2.381 de cazuri în prezent. Bilanțul deceselor se ridică la 35, în condițiile în care țara are circa 600.000 de locuitori, notează Agerpres.

 

Mai multe articole despre:
muntenegru stare de urgenta