MENIU

Decizie incredibilă luată de susținătorii referendumului pentru familie

Susținătorii referendumului pentru familie au găsit o metodă inedită de a eluda Legea Electorală, a notat realitateadevrancea.net.

Susținătorii referendumului pentru familie au găsit o metodă inedită de a eluda Legea Electorală, lege care interzice afișarea tricolorului pe materiale electorale dar și ca materialele electorale să sugereze o anumită opțiune la vot.

Astfel, pe unele bannere din Focșani au fost acoperite cu vopsea culorile tricolorului dar și îndemnul DA, care sugera ca electoratul să aplice ștampila în căsuța DA, pe buletinul de vot.

Biroul Electoral Județean Vrancea a dispus înlăturarea bannerelor amplasate ilegal, însă acum acest lucru cade în sarcina Primăriei Focșani, care nu a executat această decizie, a informat realitateadevrancea.net.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Vrancea, Cristina Stoica, spune că, dacă aceste bannere  nu mai conțin elemente care să se încadreze în Legea electorală, nu se mai supun deciziei, însă problema amplasamentului rămâne.

"Cu privire la acoperirea simbolurilor care făceau obiectul unor sesizări, dacă acestea au fost acoperite, nu se mai pune problema ilegalității lor, decât sub aspectul amplasamentului, în afara cadrului legal, lucru care cade în sarcina Primăriei”, a declarat Cristina Stoica pentru realitateadevrancea.net.

Românii sunt aşteptaţi la urne, pe 6 și 7 octombrie, la referendumul pentru redefinirea familiei. PSD a susținut că va face doar acţiuni de informare, în timp ce ALDE, PNL şi UDMR și-au îndemnat simpatizanţii să voteze "conform conştiinţei". USR s-a opus referendumului.

Întrebarea la care alegătorii vor răspunde cu "DA” sau cu "NU" este: "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Ce înseamnă votul "DA"

Votul "DA" înseamnă că sunteți de acord că o familie se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie

Ce înseamnă votul "NU"

Votul "NU" înseamnă că sunteți de acord că o familie va fi reprezentată de un cuplu format din două persoane de același sex.

SONDAJ Realitatea.net: tu cum vei vota? RĂSPUNDE AICI!

 

 

.