MENIU

Decizie fără precedent a judecătorilor timișoreni: Câini sau pisici la bloc, doar cu ACORDUL vecinilor. Ce spune edilul Dominic Fritz

Decizie fără precedent a judecătorilor timișoreni: Câini sau pisici la bloc, doar cu ACORDUL vecinilor

Câinii și pisicile nu au voie în apartament fără acordul vecinilor. Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel Timișoara și este definitivă, relatează Realitatea PLUS. În problemă se implică acum și primarul, potrivit realitateadetimis.net.

Judecătorii de la Curtea de Apel Timisoara au subliniat ca dreptul de proprietate al celor care detin caini sau pisici nu trebuie sa afecteze dreptul de proprietate al vecinilor. Prin urmare, este important ca in momentul in care cei care doresc sa detina astfel de animale de companie in interiorul apartamentelor proprii, sa primeasca un acord scris de la vecinii direct vizati si, in acelasi timp, un acord al Asociatiei de proprietari.

A existat, totusi, o contestatie  depusa de o femeie, care a cerut ca aceasta hotarare a Consiliului Local sa fie anulata, si asta deoarece femeia a subliniat ca in cazul hamsterilor sau al altor animale de companie nu este necesar acest acord, avand in vedere ca ei nu produc niciun fel de zgomot care sa deranjeze vecinii.

In plus, chiar daca ar fi important de obtinut acest acord din partea vecinilor, spune femeia, acest lucru ar fi foarte usor de facut.

Decizia judecatorilor este una definitiva, in vreme ce Hotarararae Consiliului local este in vigoare din 2017 si a fost contesta inca din anul 2019.

„Probabil aţi aflat de aventura în instanţă a unei hotărâri de consiliu local, adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timişoara în 2007, care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanţă de un deţinător de animale de companie. (…) A pierdut procesul – Primăria a câştigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL şi să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timişorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menţine această restricţie absurdă”, a precizat edilul Timișoarei, Dominic Fritz, citat de realitateadetimis.net

Mai multe articole despre:
decizie judecatori timisoareni caini si pisici