MENIU

Decizie de ultimă oră în dosarul de luare de mită al lui Mircea Beuran

Decizie de ultimă oră în dosarul în care Mircea Beuran este acuzat de luate de mită

Primul termen în dosarul în care medicul Mircea Beuran este acuzat de luare de mită, a fost fixat pe 1 iulie. Decizia a fost luată de Tribunalul București. 

Este vorba de primul termen în faza camerei preliminare în dosarul în care fostul președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

,,În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, până la concurența sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar aparținând inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se spune în comunicatul Tribunalului București, citat de Realitatea Plus.

Cunoscutul chirurg a fost interceptat de procurori atunci când a recunoscut că, în 2018, a primit mită 10.000 de euro de la o doctorandă, ca să o ajute să obțină un post de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

 

Mai multe articole despre:
beuran mirea mita UMF Carol Davila