MENIU

Ion Iliescu va fi externat

Decizie de ultimă oră a medicilor. După ce a fost spitalizat și operat de urgență pe 1 Aprilie, Ion Iiliescu, fost președinte al României și al PSD se recuperează în timp record, potrivit Realitatea TV. 

Transferat ieri de la Terapie Intensivă la Cardiologie, Ion Iliescu va fi externat astăzi.

În vârstă de 89 de ani, fostul președinte a suferit o intervenție pe cord la începutul acestei săptămâni. El s-a prezentat inițial la un control periodic la Spitalul Elias, dar medicii de acolo au decis să-l trimită la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Ion Iliescu suferea de pericardită hemoragică. În acest moment, fostul șef al statului are 6 stenturi la inimă. 

"Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnulIon Iliescu prezenta o respirație greoaie, dispnee. Pentru siguranța dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă", a declarat, pentru Mediafax, Silvius Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Elias din Capitală.

Ion Iliescu suferă și de cardiopatie ischemică. În vârstă de 89 de ani, Ion Iliescu suferă de cardiopatie ischemică şi, de peste 20 de ani, trăieşte fără vezică biliară. În 1994 i s-a extirpat vezica biliară. Conform medicilor, Ion Iliescu îşi face controale de rutină de două-trei ori pe an.

 

Medicii au făcut anunțul despre Ion Iliescu

 

Ultima oară când a suferit o intervenție chirurgicală a fost în 2012. Ion Iliescu a fost operat în 16 ianuarie 2012, la Spitalul Elias din Capitală, când a suferit o intervenţie laparoscopică pentru extirparea unui polip de pe colon. A fost externat a doua zi.

Mai multe articole despre:
spital operaţie Ion Iliescu externare cord Pericardita