MENIU

Decizie Crucială: SUA permit Kievului să lovească Crimeea cu arme occidentale

Crimeea

Statele Unite permit Kievului să lovească Crimeea ocupată de ruși cu arme occidentale. Atacarea obiectivelor militare rusești din regiune este considerată autoapărare, a declarat un oficial din cadrul administrației Biden, citat de Politico. 

Rusia a transformat întreaga Peninsulă Crimeea într-o bază militară. Forțele armate ucrainene au acum o listă de obiective militare pe care le pot ataca. Scopul este de a opri atacurile rușilor pe teritoriul ucrainean.

Informația vine după ce un incendiu a avut loc la un depozit de muniții din provincia rusă Belgorod. Cel puțin patru explozii s-au produs într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, în Crimeea.

Creșterea numărului de explozii în locurile în care există echipament militar rusesc este o dovadă că forțele ucrainene ar putea lansa un atac cu rachete și asupra podului din Crimeea, susțin experții militari. Construcția, cunoscută și ca "Podul lui Putin", este folosită pentru transportul de echipamente militare din Rusia în Ucraina. 

Mai multe articole despre:
Crimeea