MENIU

Decizie bombă la vârful Jandarmeriei

Şeful Jandarmeriei Capitalei a fost demis la ordinul şefului Jandarmeriei.

Șeful Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Marin Andreiana, și-a anunțat intenția de a renunța la funcție și se gândește să se pensioneze, potrivit portalului stiripesurse.ro

Cererea de pensionare vine în contextul în care în Guvern se discută tot mai mult despre limitarea prin OUG a pensiilor speciale.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, l-a împuternicit la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe generalul de brigadă Marin Andreiana, care până ieri a condus Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești“ Craiova.

Generalul Andreiana a preluat, pentru șase luni, atribuțiile funcției de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 5 februarie 2106, această mutare fiind dispusă „pentru asigurarea actului de comandă și eficientizarea activității Jandarmeriei Române“.

Marin Andreiana s-a născut la Slatina, pe 7 noiembrie 1963, iar în 1987 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi a MAI București. Zece ani mai târziu, în 1996, Marin Andreiana a terminat Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“. Și-a început cariera în 1988, în calitate de comandant de pluton II la Centrul de Instrucție Jandarmi Câmpulung, iar, din noiembrie 2013 și până în februarie 2016 a șeful Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Mai multe articole despre:
null