MENIU

Decizia privind ieșirea Hidroelectrica din insolvență a fost amânată

<p>REMUS BORZA, Hidroelectrica</p>

Judecătorii Tribunalului București au amânat cu o săptămână decizia privind ieșirea din insolvență a Hidroelectrica.

Judecătorii Tribunalului București au amânat cu o săptămână decizia privind ieșirea din insolvență a Hidroelectrica și au anunțat că se vor pronunța în 15 iunie, a declarat miercuri, pentru News.ro, avocatul Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al producătorului de energie, Euro Insol.

Săptămâna trecută, Borza a anunțat că Hidroelectrica ar urma să iasă din insolvență pe 8 iunie, când a fost programat următorul termen al rejudecării dosarului la Tribunalul București.

"Nu am venit cu gândul de a mă pensiona de la Hidroelectrica, deși evident că m-ar fi onorat (...) Pot să anunț - cu oarecare tristețe, durere, dar până la urmă este ca un părinte care și-a crescut bine copilul, ajunge la vârsta majoratului și îi dai drumul în lume să se descurce", a spus atunci Borza.

Hidroelectrica se află în insolvență din iunie 2012, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 - februarie 2014 a ieșit din procedura judiciară, scrie Profit.ro.

Pe perioada insolvenței, compania a fost administrată de administratorul judiciar Remus Borza, care a eliminat contractele păguboase cu "băieții deștepti" din energie și a redus personalul companiei. În urma măsurilor de redresare, Hidroelectrica a redus datoriile și a devenit una dintre cele mai profitabile companii de stat.

Mai multe articole despre:
hidroelectrica