MENIU

Decizia prea puțin știută a Regelui Mihai! A fost un adevărat SCANDAL în familia sa

Regele Mihai a murit

Din anul 2011, niciun membru al familiei regale a României nu a mai purtat numele de ”Hohenzollern-Sigmaringen”. Decizia a fost luată chiar de Regele Mihai, după ce un prinț al dinastiei germane a dat în judecată Casa Regală a României.

Regele Mihai a precizat atunci că decizia sa s-a bazat "autoritatea nedisputată ca Şef al Casei Regale a României", luând în considerare decizia Regelui Ferdinand I, de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Regale şi urmând datoria sa fată de istorie şi faţă de urmaşii şi succesorii săi, ţinând cont de articolele 1(10), 15 şi Anexa 1 ale Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, adoptate la 30 decembrie 2007.

"Acţionând în conformitate cu voinţa mea liberă, fac cunoscut ruperea tuturor legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern. La data de 10 mai 2011 toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern iau sfârşit. În conformitate cu dorinţele regretatului nostru bunic, Majestatea Sa Regele Ferdinand I, şi cu decizia Sa din anul 1921, Familia Regală a României şi membrii săi au purtat şi poartă numele de 'al (a) României". Dar începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a României nu va mai purta numele de Hohenzollern-Sigmaringen, şi nu va mai fi cunoscută de la această dată sub numele de 'Casa de Hohenzollern-Sigmaringen. Casa Regală română va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de "Casa Regală a României", a precizat, în 2011, Regele Mihai, potrivit Historia.ro.

Motivul pentru care Casa Regală a luat această decizie îl reprezintă o serie de procese deschise împotriva Casei Regale din România, în Germania, de un anume prinţ Karl de Hohenzollern, nemulţumit că titlul nobiliar i-a fost atribuit şi principelui Radu. Pentru a pune capăt proceselor care durează deja de prea multă vreme, Casa Regală a luat decizia de a renunţa la numele de "Hohenzollern-Sigmaringen"

Mai multe articole despre:
scandal regele Mihai decizie